Review de Fotofabriek

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een medewerkster van de Fotofabriek met de vraag of ik een fotoboek wilde testen. Ik kende de Fotofabriek nog niet, werd nieuwsgierig en zei natuurlijk volmondig ‘Ja’ op deze vraag.

Voor zowel mijn bruidsfotografie als mijn paardenfotografie had ik al een portfolio over het jaar 2016 gemaakt. Van de overige shoots die ik had gedaan in 2016 nog niet en ik vond dit een mooie gelegenheid dit alsnog te doen.
Het heeft wel even geduurd voor ik er aan toe kwam. Met de geboorte van mijn zoontje afgelopen voorjaar, had ik mijn handen vol met andere dingen.

Na de foto’s voor in het boek uitgezocht te hebben, ging ik aan de slag. De software is echt super makkelijk en het maken van een fotoboek wordt daarmee een fluitje van een cent.
Wat super leuk was, was dat er een filmpje van de productie via de mail werd gestuurd, zodat je kon zien hoe ver het met de productie stond!
Binnen enkele dagen had ik het boek in huis. Wat me meteen opviel was de mooie matte kwaliteit van de foto’s. Het boek is mooi kleurvast waardoor de foto’s goed tot hun recht komen.

Helaas beschikt het boek niet over een zogenaamde ‘lay-flat’. Hierdoor vallen foto’s deels weg wanneer deze verdeelt worden over meerdere pagina’s. Dit zou echt van meerwaarde zijn op de fotoboeken.
Verder ben ik erg positief over het product. Voor de consument is dit zeker een kwalitatief goede leverancier! Dus wil jij jouw foto’s niet meer op de computer laten staan maar een mooi fotoboek maken? Dan is de Fotofabriek zeker een aanrader!

De Fotofabriek, bedankt dat ik jullie boek mocht testen!

www.fotofabriek.nl

Verloving Jelte en Desiree

Sommige boekingen zijn extra leuk. Zo ook deze. Ruim een jaar voor de daadwerkelijke shoot werd ik al door Jelte benaderd met de vraag om mee te werken aan zijn bijzondere plan.

Na zijn afstuderen wilde Jelte van zijn eerst verdiende salaris een verlovingsring kopen voor zijn Desiree. Ik was natuurlijk meteen enthousiast en heb volmondig ja gezegd op zijn vraag of ik bij het aanzoek aanwezig zou willen zijn om dit vast te leggen.

Op 27 november 2016 was het zover, het aanzoek, dat tot in de puntjes was voorbereid zou plaats gaan vinden. Gelukkig werkte het weer ook goed mee en was het voor Desiree een complete verrassing.

Een geweldig romantisch verhaal, waar natuurlijk ook mooie romantische foto’s bij horen! Dit is zo’n shoot die mij altijd bij zal blijven, waar je het als fotograaf ook echt voor doet! Want één ding weet ik zeker, het verhaal van hun bijzondere aanzoek zal worden doorverteld, aan toekomstige kinderen en kleinkinderen en als het dan even kan, pakken ze de foto’s erbij om te laten zien hoe bijzonder en romantisch het was!